براساس نظر بسیاری از روان شناسان، موسیقی احساسات بشر را در مسیر غیرطبیعی و غیرعادی توسعه می دهد، و انسان را در یک عالم ناخودآگاهی کامل فرو می برد و قوهٔ خیال بافی غیرطبیعی و غیر واقعی را در انسان زیاد می کند.
موسیقی سبب لذت نیست بلکه فقط قوهٔ خیال را تحریک می کند، و انسان از آن خیال های خود لذت می برد به خاطر آن که اگر چند نفر حتی یک نوع موسیقی گوش دهند.
لذتی که اینها از موسیقی می برند یک جور نیست، و آن تخیلاتی که در آن فرو می روند یک شکل نیست بلکه هر کس یک نوع لذتی می برد و در یک عالم خیالی سیر می کند. لذا می گویند اکثر بیماری های روانی از همین جا شروع می شود که انسان در یک عالم گنگ فرو می رود که خود نمی تواند تعریف نماید
و حالا به نظر بعضی از دانشمندان در مورد ضررهای موسیقی برای بدن توجه فرمایید.
۱- دکتر ولف آدلر (پروفسور دانشگاه کلمبیا)
موسیقی علاوه بر اینکه سلسله اعصاب ما را در اثر جلب دقت خارج از طبیعی آن، سخت خسته می کند. عمل ارتعاش صوتی که در موسیقی انجام می شود تولید تعرض خارج از حد طبیعی در جِلد (پوست) می نماید که بسیار زیانمند است.(۱۵)
۲- دکتر آلکسیس کارل، فیزیولوژیست بزرگ فرانسوی:
ساز و آواز و کنسرت ها و اتومبیل ها و ورزش نمی توانند جای فعالیت ها و کارهای سودمند اجتماعی را بگیرند. رادیو نیز مانند سینما و موزیکال، کاهلی کاملی به کسانی می بخشد که با آن سرگرمند بدون شک الکلیسم کارگران ما را از پا در می آورد و سر و صدای رادیو و سینما و ورزش نامناسب روحیهٔ فرزندان را فلج می کند.(۱۶)
۳- دکتر آرنولد فریدمانی (پزشک بیمارستان نیویورک و رئیس کلنیک سردرد)
او با کمک دستگاه هایی الکترونی تعیین امواج مغز و تجربیاتی که طی مراجعهٔ هزاران بیمار بدست آورده ثابت کرده است یکی از عوامل مهم خستگی های روحی و فکری و سردردهای عصبی، گوش دادن به آهنگ های رادیو است مخصوصاً برای کسانی که به موسیقی آن دقت و توجه می کنند.(۱۷)
۴- دکتر ربرت (متخصص روانشناسی کودک در انگلیس)
اطفال در رحم مادر تحت تأثیر موزیک قرار می گیرند و اگر مادر حامله به موسیقی گوش دهد ضربان قلب طفل در رحم زیاد می شود این حالت از ۶ ماهگی به بعد است.(۱۸)
۵- دکتر اوریزن اسوت مارون:
هیجان بزرگترین عامل سکته های قلبی است هنرمندان اغلب به علت سکتهٔ قلبی در گذشته اند. از این بیان معلوم می شود هیجانِ حاصله از موسیقی تا چه حد خطرناک است.(۱۹)
منابع